историческа работилница (знак) връзка към сайта Голъмово ъгълче

Текущи планове на "Историческа работилница"

В тази секция ще описвам предположенията си за това с какви темпове ще се развива "Работилницата..." и какво и кога се надявам да бъде готово, както и приоритетността (т.е. коя игра в дадения момент разработвам с предимство). Може да изглежда странно, че едновременно работя по много различни проекти, но за това си имам лични причини. Ако "прегоря" временно по един от тях (а това рано или късно се случва, когато човек се вглъби за по-продължително време), мога да се прехвърля към друг. Когато си поставя конкретан приоритетна задача, често ми хрумват идеи по друга. Така се прехвърлям от един към друг. Да уточня: всяко прогноза в тази страница е не повече от предположение. В никакъв случай обещание.

За момента плановете ми са първо да завърша и да пусна пробна игра по "Далечни Звезди - Първа Годанска кампания". Паралелно с нея в "забързан" режим работя и по - "Кампания: Хоризонталия". НО по нея графичната работа не е никак малко и това може да ме позабави.

Паралелно с това завършвам две стратегически игри, които са в голяма степен разработени, но бях оставил да отлежат известно време. Не съм сигурен коя от двете първа ще "излезе", но ако пусна тази година стратегическа игра, ще е една от тези две. Става въпрос за "Доминация-Фиеф" и "Хегемония-35".

Малко по-бавно "вървят" нещата по настолните игри. Там засега повече описвам и разработвам нещата като идея, заедно с това малко по малко подработвам графичната част (която е по-натоварена от техните форумни посестрими). Хубавото е, че като игрови системи и модули има много общо и преливане от форумните към настолните. Имам намерението да завърша първо тактическа форумна игра за средновековни сражения.

Това са за момента плановете ми за тази и следващата година. Когато нещо се промени, ще описвам промените пак тук. Ако ви е интересно, можете да следите и тази тема във форум "Бойна слава", където се поставят обявленията за текущи форумни игри.


За контакти с екипа на Историческа работилница: vvpeev@gmail.com

"Историческа работилница" © 2007 г.