историческа работилница (знак) връзка към сайта Голъмово ъгълче

Добре дошли на страницата на "Историческа работилница"

"...Всяка игра има свои правила. Тези правила определят законите, управляващи временния свят, създаден от играта. Те са задължителни и неоспорими. Във връзка с тези въпроси можем да цитираме задълбочената мисъл на Пол Валери: "По отношение на една игра не е възможен никакъв скептицизъм." Правдивостта на тази мисъл е неоспорима. Нарушаването на правилата руши света на играта..."

Й. Хьоизинха, "Homo Ludens"

Може би най-точно би било названието "Военно-историческа игрова работилница", но по традиция използваме вече утвърдилото се "Историческа работилница". Това е работилница за създаване на цялостни системи или елементи на системи от симулативни псевдо-исторически и фантастични игри. Тук се създава всичко - от логиката, формулите и изчисленията до рисунките и оформлението.

Разработените в работилницата игри се реализират в две форми: като настолни игри (засега изцяло във формат "направи си сам", но ако нещата потръгнат, може и това да се промени) или като информационни "форумни" игри, т.е. такива игри, които се провеждат на страниците на Интернет-форум или чрез размяна на съобщения по електронна поща.

Ако проявявате интерес към такъв род забавления, можете да разгледате сайта. В менюто горе ще намерите връзки към настолните и форумните игри, които са в момента в разработка, както и към завършените системи. Отделно, в секцията новини по-долу ще намирате обявления за провеждането на нова игра (това се отнася най-вече до форумните проекти) или за преминаването на дадена система от разработка към завършено състояние. За тези, които имат нужда от подобни услуги, работилницата приема поръчки за разработване на цялостна система или елементи от система, какот и за необходимото художествено оформление.

Както предполага името - "историческа", - основният ми интерес е към военни и псевдо-исторически игри, но не се ограничавам до това, т.е. тук (с времето) вероятно ще намерите и приказни и НФ-сетинги.


Новини:

02 август 2014 г. - първият проект навлиза във финална фаза - "Звездна Доминация", форумна военно-стратегическа игра в НФ-сетинг космическа опера. Страницата на играта е почти готова, вероятно ще бъде отворена за посещение (завършена) в рамките на близките две седмици. Горе-долу тогава ще започне и набирането на играчи за първата тестова игра.

24 май 2014 г. - завърших преоформянето и запълването с информация, така че сайтът отново е в действие. Следващите вероятно около два месеца бавно ще оформям старниците на игровите системи и игрите, котио разработвам в момента. Надявам се, вероятно в средата на юни, да пусна и първата игра (т.е. първият проект да премине от разработка в завършено състояние).

20 май 2014 г. - пооправих основната информация в секциите за форумни игри и настолни игри. Все още са само базовите неща, но постепенно ще се попълват с още информация.
Добавих една страничка под не особено точното название "речник", където ще слагам специфичните за "Работилницата..." понятия - както аз ги разбирам.

19 май 2014 г. - "заработи" картографската секция на "Работилница" (т.е. мястото за измисляне на светове, рисуване на карти и всякакав друга графична работа около игрите).

15 май 2014 г. - Нещо като ново начало за "Работилницата...". Последните две седмици се занимавам да преравям разработките си за последните десетина години и да подхвана/завърша множеството проекти, останали в някаква фаза на работа. Започнах с реорганизация и малка промяна във външния вид на сайта. През следващите седмици постепенно ще качвам съдържание, а по-нататък - надявам се и да завърша това-онова, та да се стигне до готова система за игра.
Не на последно място - уточних идеята на сайта. Някога бе съсредоточено около историческите симулации, но с годините акцента се премести към всякакви игри - далеч не само псевдо-иторически. Названието обаче ще си остане, защото си го харесвам - както и знака :).


За контакти с екипа на Историческа работилница: vvpeev@gmail.com

"Историческа работилница" © 2007 г.