орнамент-заглавка

С какво бих могъл да бъда полезен на някой случаен
(или не) посетител

Писалището ми служи за съхраняване (а най-често, за забравяне) на вече завършени или отдавна не пипвани листчета, бележки и картончета с писаници, драсканици и тук-таме по някоя рисунка или дори разказче. Но отдавна съм осъзнал, че е желателно поне малка част от него да бъде поддържана в относително подреден и "разчистен" вид, за да може да се върши и някаква работа. Пред вас е тази празна и чиста област от старата дървена порвъхност, с благородна патина и всички останало (прах, пукнатини и петна от мастило, бои и тук-таме храна).

Залъгвам се, че притежавам умения, които могат да бъдат полезни и на другиго, та затова тази част от писалището се намира под етикета "Услуги": с други думи, кратък списък на нещата, с които бих могъл да ви бъда полезен, ако имате нужда. Тези "умения" са свързани както с работата ми, така и с хобитата и интересите ми.

Занимавам се с графичен дизайн на печатни изделия (като се започне от най-простите и се стигне до по-големите и сложни: визитни картички, знаци, листовки, брошури и т.н.) и предпечатна подготовка; рисуване на картинки, котио могат да служат както за илюстриран, така и за оформяне на корици; както показва самото виртуално писалище, имам и известни умения в областта на web-дизайна и (по-скромни, но поне на мен са ми полезни) създаване на прости приложения.

Ако нещата, които съм показал тук ви допаднат (в секция "Портфолио" съм започнал да качвам някои неща, които съм правил в работата си или пък по различни странични задачи; други неща могат да се видят в "Рисувалня"-та) или просто имате нужда от подобни услуги, то аз съм готов да използвам свободното си време за да свърша подобна работа - срещу заплащане, разбира се (както е с всяко заемане на нечии умения). Последното е въпрос на договорка и зависи от характера на проекта, но ориентировъчно е свързано с времето, което ще отнеме създаването и процеса на уточняване и корекции, изчислено в часове.

Освен рисуване и писане на малки текстчета, другото ми хоби е създаването на игрови системи (или елементи за такива), както и всякакво графично оформление. Основно става въпрос за настолни и/или форумни (електронни) игри, но що се отнася до идейната част (или чисто информационната), бих казал, че става въпрос за всякакви игри и игрови симулации. Също така се занимавам със събиране и оформяне на информация за игрови сценарии (исторически), както и обработката й в рамките на определена система. Изработвам и отделни елементи като игрови карти (карти на игрови светове, в зависимост от системата и сетинга), "изчислители" за сражения (т.е. малки приложения, които да вършат тази работа, подпомагайки водещия или посредника на играта), както и файлове за обработка на информацията за ходовете (в excel-формат), както и идеи и графично оформление (картинки и илустрации) за отделни игрови елементи (потрети, картинки на единици, машини и прочее).

Информационната част (т.е. собствено системата с математическия апарат и всички таблици) я създавам под формата на електронни таблици (excel), всичко останало - според типа на играта (за настолна - всичко до предпечатната подготовка), за форумна или друга - графични файлове.

Ако се интересувате от подобно нещо, т.е. създавате игра от някои от изброените типове и имате нужда от помощ - било то за изработване на цялата система (в информационно отношение) като принципи на работа, взаимовръзки и формули за изчисление или пък само елементи към вече готова система, или дори графични материали (рисунки, картинки (2Д или 3Д), илюстрации, лого или нещо друго), то аз може би ще съм в състояние да ви помогна. Особено ако идеята ми хареса.

Другата ми страница - "Историческа работилница", - е посветена на това ми хоби. Препратка към нея ще намерите в горната част на настоящата страница под заглавието "Работилница".

В случай че проявявате интерес, т.е. мислите, че бих могъл да Ви заема менията си за извършване на една от тези задачи, то можете да се свържете с мен по един от следните начини:

e-mail: vvpeev@gmail.com
Skype: vvpeev