орнамент-заглавка

Няколко думи за това малко мое Ъгълче

Използвам това уютно кътче за всякакви полезни, според мен, начинания - и за почивка, разбира се, каквото е прието да се върши на подобни места :). А за да разнообразя скуката си я запълвам с разни безполезни нещица като рисуване, писане и прочее занимания. С цел да се преборя с присъщия ми безпорядък (а това си е благородна задача) съм организирал начинанията си в няколко категории (простичко изброени в горната част на тази страница).
"Цитати" е предназначено да служи като кошче за интелектуални отпадъци, открития или прозрения, с други думи, все кратки афористични изречения, на които съм попаднал някъде и те са ми допаднали до степен да сметна за нужно да ги съхраня.
"Писания", както подсказва названието, съдържа разнообразни текстове, създадени по различен повод (или без такъв). Нещо като есета или пък плодове на форумни спорове. Засега не мисля да въвеждам допълнителен ред, защото съм на мнение, че с него не бива да се прекалява. Понякога безпорядъкът на едно писалище, - особено ако си представя една старовремска внушителна мебел, способна да поеме на гърба си тежестта на поне два тона разнообразни хартии - може да се окаже твърде плодотворен. Преди време се залъгвах (както е прието при всекиго в една конкретна отсечка от жизнения му път), че мога да съчиня нещо, пък било то и съвсем обикновено. В резултат се пръкнаха неколцина гротескни или по-често - скучни, отрочета. Ако към тях се прибави още някое, то тук ще му е мястото. Пък воден от присъщата ми меланхолия по отминалите дни, която редовно (както се сменят деня и ноща) прехвърлям към бъдещите, погледнати заднишком, може след време да дам и на тези някогашни рожби на посредствеността да видят светлината на нечие случайно внимание. Никога не се знае.
"Рисувалня"-та служи като галерия, т.е. там ще качвам всяко нещо, излязло изпод виртуалната ми четка, което е придобило достатъчна завършеност, за да мога да го изоставя.
"Портфолио" е може би донякъде претенциозно, но ще се примиря с него. Тук ще събирам неща, които съм правил по конкретна поръчка. Разбира се, някои от тях може да се мярнат и в горната категория.

Завършвам с едно уточнение (или предупреждение): никого не подтиквам да гледа или чете каквото и да е от изложеното тук. Ясно е, че става въпрос за глупости, които понякога дори и на мен, като техен създател (омърсявам думата, но нищо - тя ще го понесе) не ми допадат много. Но пък естествената склонност щом завършиш нещо да го "изложиш" (в случая, дума употребена на място), подкрепена от леснотата на способа, обясняват тестовете и картнките, които ще намерите тук. Не е като да пазиш вълшебен пръстен, но е много подобно. Та ако някой, на свой риск, прочете или разгледа нещо от изложеното тук и в резултат на това у него възникне желанието да коментира, то да знае: неласкави отзиви, ако не са по същество, не чета и не коментирам (критиката, особено на място, е друг въпрос - винаги ще ми е полезно да я прочета). Виж, на чужди опити за рамисъл по темата бих отговорил (естествено, след като ги публикувам, посочвайки автора им както се е представил). Не случайно не съм реализирал това място като блог. Гледам на него като на удобен склад, където да събирам мимолетните впечатления от отминалите дни, та да мога след време да хвърля поглед назад и да с посмея на някогашното си "аз". Нещо лесно, когато тези мумифицирани, изсъхнали и поначало грозновати слитъци на отлетялото време, са вече събрани, фиксирани прилежно с карфичка и достъпни за разглеждане зад прашните и поизжълтели витрини. Без опасностите които реалното съхраняване предполага: струване на купчини, загубване и случайно или преднамерено изхвърляне, да не говорим за мястото, котео заемат. Накратко, виртуално писалище има своите предимства пред реалното.

орнамент-заглавка

За контакти: vvpeev[маймунка]gmail.com

Последно обновяване: 15.06.2011
gollum © 2009 г.