орнамент-заглавка

Добре дошъл, страннико, в моята рисувалня-ателие и се чувствай като драг гост

Радвам се да е посрещна, госте, в моята рисувалня. Надявам се да намериш из прашасалите ъгълчета на това виртуално ателие някое изображение, което да оживи окото ти, пък ако имам късмет и да породи лек душевен вятър. Разхождай се споскойно и не се притеснявай да пипнеш някъде или да отвориш някой стар скрин (там може да има само паяжини, но, кой знае, може да е изоставено нещо по-ценно), а ако в криволичещия си път причиниш срутване на струпани предмети - нека това да не те спира.

Знай, че аз не съм професионален майстор на четката и молива, а обикновен любител. Каквото е струпано тук е правено за удоволствие и не крие някакъв допълнителен смисъл или намерение. Претенции нямам други - тези картинки са дело на ръката ми, на мимолетна нужда и колкото умение съм придобил през годините. Струпани са тук, защото ми е приятно понякога да разглеждам какво ме е вълнувало или тревожило някога. А ако някой случаен гост си хареса нещо, това е допълнителна, но случайна полза.

Рисувалнята е разделена на няколко отделни помещения, та ще те снабдя с указания къде какво може и да се намери:

Колажи

В този ъгъл са струпани предимно стари неща, вършени отдавна и набързо по една или друга конкретна нужда. Различни снимки, виртуална ножица и малко рисуване.

Приказни картинки

Тук и ме мястото на фантазиите, в които преобладават кованото желязо, огнедищащите лами, храбрите герои и прочее епични (и недотам) персонажи.

Паро-пънк / стиймпънк / дизелпънк

Фантазии, вдъхновени от пуфтящата пара, щракането и дрънченето на сложни механизми, свитенето на буталата и мазната чернота на мазута. Накратко: пара, дим и сажди, месинг и стомана, въртящи се в отмерен ритъм. Фантастичната и реалната епохи на прогреса (често отиващо по-далеч отколкото може да ни отведе въображението ни), стъпил здраво върху трите кита на работещите усамотено и в тайна учени, безскрупулните авантюристи / храбрите изследователите и индустриалната държава. Т.е. паропънк, дизелпънк и всички останли "пънкове".
Пак тук възнамерявам да слагам и всички "игрови" картинки (т.е. рисувани за една или друга игра), които не са във фентъзи или приказна стилистика (за тези мястото е ясно), въпреки че строго погледнато не винаги са в категорията "пънк". Но не искам да създавам отделно място само за тях - и така може би разделенията на рисувалния плот станаха твърде много.

Кибериада

Заглавието говори само за себе си. Винаги са ме вълнували Лемовите електрорицари, механодракони и целия приказен персонаж, облечен в "роботски" дрехи. Е, тук е мястото на опитите на ръцете и очите ми да следват въображението.

Персонажи

Портрети (и не само) на измислени или заети от чужди измислици личности.

Илюстрации

Рисунки по конкретна поръчка или тема.

орнамент-заглавка

За контакти: vvpeev[маймунка]gmail.com

Последно обновяване: 15.06.2011
gollum © 2009 г.