орнамент-заглавка

Моето писалище

Писалището - огромна мебел от тъмно дърво, масивна, привлича погледа, вместилище за множество от чекмеджета, кафчета, ниши, пространства, заети от листа с вкякакъв размер и степен на пожълтяване или избеляване. Масивния плот се огъва под тежестта на купчините с различен размер и форма. Е, поне такова е виртуалното ми писалище, защото с друго не разполагам (жалкото бюрце, което приютява компютъра ми с всичката му периферия - олющено и многократно пребоядисвано (по съвместителсство събира и учебниците, тетрадките и канцеларските принадлежности на голямата ми дъщеря) трудно може да се впише в тези прашно-епични пропорции, затова се задоволявам с виртуалното.

Но какво може да се намери тук и наистина ли е толкова разхвърляно? Е, за второто се опитвам да се погрижа (първата ми работа е запълването, пък редом с него се надявам да потръгне и другото). Що се отнася до първото: тук помествам разни мои съмнения, размисли или писания, които са успели да изминът дългия и нелесен път от свободно въртяща се мисъл в празната ми глава до подредена поредица от думи върху виртуалния лист (буквално, защото нищо не съм писал на ръка или машина от много години - а в тези неща си имаше определено очарование). За да улесня (най-вече себе си) в намирането съм подредил няколко доста общи "категории", в които разпределям писанията:

Коментари

Тук се трупат (рядко) мненията ми по някакъв конкретен повод, които са успели да се материализират, т.е. мнения , родили се след гледане на някой филм, четене на книга (за игрите реших да отделя самостоятелно място, като се има предвид интереса ми към тях).

Списък с youtube канали, които следя (научно-популярни, предимно - исторически)
Списък с анимации, които смятам за добри (за деца и възрастни)

Писания

Разнообразни псевдо-литературни опити (повече писани под впечатление от, отколкото оригинални). Неща, с които повече се занимавах навремето като млад. Ако някога успея да се докарам отново до съответното състояние, мога да допълня и с нещо ново.

Статийки

Думи подредени по конкретен повод, различен от изкуство, литература или нещо подобно, т.е. ще става въпрос за едно конкретно мое хоби - военната история и игровите симулации на тази тема.

Мнения / впечатления / оценки

Оценките и мненията ми за игри (РС, настолни, форумни), които ми се е случвало да играя или да участвам последните години.

ПСБ или Пейзаж След Битката (AAR)

След хубавата игра няма нищо по-добро от това да седнеш да опишеш случилото се. една две части легендарна хроника (понякога и повече), две части психологически терзания, грандиозни планове и още по-епични провали и, накрая, една част сух отчет. Какво остава след като сражението приключи? Следите на смъртта, захвърлено снаряжение и екипировка (това перди мародерите да са свършили своето (относително) тихо дело) и добиващи все по-епични пропорции разкази на оцелелите. Е, говорим за виртуални сбълсъци: ако и смъртта да коси дигиталните войници и аватари, тази съдба подминава пълководеца, седнал в удобното въртящо се кресло, така какво му остава, освен да документира своите постижения (и провали). Заех от прекрасния (според мен) филм заглавието, което ми се струва да отговаря добре на идеята на тази категория. Иначе казано, опити на тема доклад от сражението (AAR -after action report). Понякога е приятно да си припомниш минали успехи или разочарования, а от друга, току-виж съм успял да накарам някого да хореса или поне пробва една и ли друга игра. Едва ли има по-добър начин да се представи преживяването от този - оценката, рецензията, мнението са добри сами по себе си, но не могат да се сравнят с описанието на конкретно ирово преживяване, дори и да не е много добре направено.

Цитати

Малко чекмедже, в което да захвърлям плиежно изрязани с ножица или напъбързо откъснати цитати, които са ми допаднали. С идеята когато ми потребяват да има къде да ги намеря.

розета

За контакти: am__gul@abv.bg

Последно обновяване: 02.07.2013
gollum © 2013 г.